Monday, November 27, 2006

Semua Tentang Kita - Peterpan



C G Am7 Em F C Am7 G} 2X

C G Am7 Em
Waktu terasa semakin berlalu
F C Am7 G
Tinggalkan cerita tentang kita
C G Am7 Em
Akan tiada lagi kini tawamu
F C Am7 G
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Chorus:


C G Am7 Em
Ada cerita tentang aku dan dia
F C Am7 G
dan kita bersama saat dulu kala
C G Am7 Em
Ada cerita tentang masa yang indah
F C Am7 G
Saat kita berduka saat kita tertawa


Int.
C G Am7 Em F C Am7 G} 2X

(strumming sekali)

C G Am7 Em
Teringat di saat kita tertawa bersama
F C Am7 G
Ceritakan semua tentang kita


Chorus...

C G Am7 Em
Ada cerita tentang aku dan dia
F C Am7 G
dan kita bersama saat dulu kala
C G Am7 Em
Ada cerita tentang masa yang indah
F C Am7 G (strumming 1x)
Saat kita berduka saat kita tertawa

C G Am7 Em F C Am7 G (strumming 1X)


Tab untuk lagu ni:

1st guitar: fingerpicking style
C G Am7
e------------------------------------------------
B----------------------------------------1-------
G--------------------------------------0---0---0-
D---2---3p2---0------0-----0---0-----2-------2---
A-3---3-----3------2---2h3---3-----0-------------
E----------------3-------------------------------

Em F C
e------------------------------------------------
B-------0----------------1------------1----------
G-----0---0---0--------2---2---2------0---0------
D---2-------2-------3--------3------2---2---2----
A---------------------------------3-----------3--
E-0--------------1-------------------------------

Am7 G
e----------------------------------1-------------
B-------1-------------1------3-------3-----------
G-----0---0-------------0------0-------0---------
D---2-------2------0------0------0--------------- 2x
A-0--------------2-------------------------------
E--------------3---------------------------------


After first time:
2nd guitar:


e----12-13-12-10-----8-10-8-7------------------
B--------------------------------/10-12-10-----
G-12----12-12-12---9---9--9-7--------------12--
D--------------------------------/10-----------
A----------------------------------------------
E----------------------------------------------


e----10-12-10---------
B-13----------13-12~--
G---------------------
D---------------------
A---------------------
E---------------------

+ fingerpicking style

C G Am7 Em F C Am7 G

almost the same as intro riff of 2nd guitar (2x)

strum the chords above and use the end of the 1
st guitars “G-figure”


+ fingerpicking style


C G Am7 Em F C Am7 G




1st guitar: fingerpicking style
C G Am7
e------------------------------------------------
B----------------------------------------1-------
G--------------------------------------0---0---0-
D---2---3p2---0------0-----0---0-----2-------2---
A-3---3-----3------2---2h3---3-----0-------------
E----------------3-------------------------------

Em F C
e------------------------------------------------
B-------0----------------1------------1----------
G-----0---0---0--------2---2---2------0---0------
D---2-------2-------3--------3------2---2---2----
A---------------------------------3-----------3--
E-0--------------1-------------------------------

Am7 G
e-------------------3-
B-------1----------3--
G-----0---0-------0---
D---2-------2----0----
A-0-------------2-----
E--------------3------

-end of Tab

Komen aku: Lagu nih antara lagu peterpan yang aku langsung tak familiar, melainkan ada seorang sahabat aku (dassler aka ayoy) yang selalu nyanyi lagu nih... lagu nih dari segi melodi memang slow lah... susah sebenarnya aku nak suka lagu slow... tapi.. biler dapat tab... mcm layan jugak lah... dari awal sampai habis ulang chord yang sama jer... susah nak carik lagu yg guna dari awal sampai habis chord sama mcm nih....

2 comments:

yAtiE said...

im so a beginner so x reti finger picking.. but i can strum.. so nak chord utk lagu mimpi yg sempurna.. the beginning n ending part tu, boleh ke? jst reply here, ill come back (sbb nk blaja)thanks..

jcmay said...

'semua tentan dia', terfikir sesuatu....