Wednesday, October 22, 2008

Blog Not Updated

Entah aper la nak jadi kat blog aku nih... tak berubah2... ni aku dok sajer jer la tulis ape ape yang tak patut... nak main gitar aku tak tahu nak main lagu aper... webcam pun dah takde sejak aku pulangkan semula notebook pada company lama... Alhamdulillah aku baru dapat bilik sewa kat Kertih... seb baik la ada kebetulan staff petronas ni tengah mencarik weekend husband macam aku... so takde la aku nak ulang alik kuantan-kertih tetiap ari... life kat sini... okay.. biasa.. tak hectic langsung... everything rasa agak relax... nak pergi keje... leh senyum lagi.. takde tol... takde jem... takde masalah la orang kate... suasana keja pun dah lain tak macam keje lama... sini aku kena cover quite a big number of user... kalau dulu... just duduk and tunggu requirement untuk buat solution... sekarang lebih pada general IT... dok jaga IT utk CUF kerteh dan gebeng... tapi gebeng aku tak sempat nak gi lagi... tgk la insyaAllah satu ari aku akan ke sana gak... Basically, aku rasa sekarang quite tenang.. takde pressure nak pikir2 solution macam dulu... cuma peningnya sebab banyak sistem yang aku kena ambik tau kat CUF ni... macam macam sistem... and kalau jadi ape ape problem related dgn IT... diorang akan refer pada aku... so sekarang memang aku kena banyak interaction dengan orang... compare kerja lama... aku banyak interact dengan software... cumanya tu la.. basic skill communication nih aku takde la pandai sangat... nak kata peramah... bila dah kenal lama sket baru aku senang nak get along together dgn orang... memula tu... aku nih macam berat mulut... tu la.. macam... bukan berat mulut sangat pun... tapi... kalau berat badan tu memang dah confirm aku agree... tambah musim raya nih... sana sini dok ada open house... kira save laa.... cumanya... bila petang atau malam... aku skrg memerap dalam bilik jer laaa.. kalau tak pun layan tv kat rumah... untung gak la dapat rumah yg agak lengkap... tgk bola pun puas ati... tv plasma lagi tu... teman serumah orang petronasla katakan... so... aku sebenarnya nak tulis sikit.. tapi ni macam dah melalut2 pulak... takperlaa. tgh nak layan ngantuk aku nih... gara2 tak tidor tgk champions league malam tadi... seb baik la MU main sedap... berbaloi gak aku tahan tido... so... kalau korang dok tanyer naper aku tak update blog... pasalnya... aku takde webcam pun nak merakam dah... tu jer la kot... kiranya aku tulis camnih pun.. yang sebenarnya blog ni still not updated... tu jer... wokeh laaa.. nak minum petang jap kat kantin... mcm keje gomen lak aku... kejap kejap gi kantin skrg... hehe...

2 comments:

PENDEKAR said...

Hidup MU......heh

speedrider said...

takper apat. Kita kena BERHIJRAH dalam kehidupan ni untuk sesuatu yang lebih baik.
Tgk mcm aku neh, merungut gaji kecik, tak banyak macam kilang.. tapi badan................. kekekeke

Mentang2 aku keja TM, kan dah Terlebih Makan! Wakakakakka