Thursday, March 13, 2008

Perangkap Cinta with Solo - Ayie and Berd



Komen Aku:
Disebabkan aku rasa lagu nih sedap sangat... aku cuba la carik solo dia masa intro dgn kat tengah tu... tapi bila nak main live... byk lak yang terkucil nyer... maklumla jari kelingking aku nih tak berapa nak hidup... hehehe... so nih jer la aku rasa yang paling okay... jenuh aku nak dubb berulang kali... rhythm belakang tu aku main memula... then aku overlay dgn lagu dari video nih... so pada saper saper yang nak mintak tab untuk solo lagu nih... terus terang aku cakap aku tak reti nak buat tab nih... so harap boleh refer pada video nih dan kalau yang pandai buat tab tu... boleh tak tolong buatkan... aku serius tak reti nak buat... baca tab pun merangkak-rangkak... solo lagu ni totally aku pakai boh jer... agak agak ada iras iras macam bunyi Ayie main jadi ler... tu pun ader gak bunyi terkucil... untuk chordnya... korang leh pergi kat entry aku yang lama di sini.

Satu lagi... aku just nak bagitau... pada semua yang cakap lagu ni dibuat oleh banduan... ada yang cerita pasal kisah arwah Hazwan tu... dan macam macam lagi rumours yang orang dok percaya pasal lagu nih... aku just nak bagitau siapa yang compose lagu nih yang sebenarnya... korang leh pergi SINI untuk tau saper yang compose this song... Nama beliau Ayie dari Jurong... kesian aku tengok orang dok cakap lagi lagu nih di tulis oleh banduan la... orang nak kena hukum gantung la... come on laa... logik la sikit... lagu original tu dia main guna dua gitar... saper plak yang nak main rhtyhm nyer... satu lagi... mana ada orang yang salah membunuh nak mintak hukum gantung pada diri sendiri... dah la bunuh masa umur 16 tahun... bawah umur kes juvana takde nyer kena masuk tali gantung... so pada yang baca entry nih... hilangkan la segala rasa bahawa lagu nih di cipta oleh seorang banduan... this song has been made by a thirteen years old Ayie from Jurong in 1998... terima jer la hakikatnya... dan tak payah la nak spreadkan pasal lagu banduan ni pada yang lain pulak... at least give la credit pada Ayie nih yang dapat buat lagu yg sedap macam ni.... Ni aku petik kata2 Ayie dari video di bawah ni...

From: ayie2023
Joined: 1 year ago
Videos: 2

Please login to subscribe.
About This Video
ATTENTION ALL:


Added: May 25, 2006

I am very sorry i have to disable comments for dis video bcoz of d speculations which is untrue... I realise dat many of u out there has heard rumours regarding dis song..

Let me make it clear dat dis song is originally titled 'PERANGKAP CINTA'.. Composed by me,Ayie.. Dis song has been around since 1998 n copyrighted since 20th March 1999. Yes,i composed dis song at a young age of 13yrs old.I dont know any BANDUAN or d guy who so called composed dis song n i dont wanna know. Wat i know is im d real composer of PERANGKAP CINTA. Its up to u if u wana believe it or not but let d fact remains dat i am d real composer. There is no story behind dis song. Thks for listening to my song n ur support is greatly appreciated.

I hope there will be no more speculations after dis. I have d proof dat dis song is originally by me under my own name.

Thks to all for viewing my video. I will NOT be making any more videos after dis. To my sister IDABELO,thks for standing up for me. If u guys have any queries regarding dis song,kindly leave a comment on my channel or send me a personal msg.. Thank u all. Enjoy!!!

Video Perangkap Cinta oleh Ayie and Berd


3 comments:

Anonymous said...

ello askum..so.. the real story dah dapt dah..yg selama nih macam2 spekulasi yg timbul disbbkan lagu nih.anyway..tahniah buat yg compose lagu nih..mmg sedap tak dinafikan.siapa sangka dalam usia semuda ini(msa tuh la) dah boleh compose lagu sesedap ini. congrats!

alin said...

ye ar...alin pn tercari2 gak ape kesah nye lagu tu....so dah clean n clear...puas ati..hehehee

*hope composer tu akn cipta lagu2 yg best2 lg pasni.... :)

komando_trg said...

huahuahua.... saje jer nak tinggal nama kat sini....