Tuesday, February 26, 2008

Keinsafan - K'rabat



Em Am
Sayup terdengar hujan mencurah ke bumi
D G B
Dingin terasa memecah kesunyian malam
C Am
Dan aku di sini sendiri dibaluti resah
B Em
Dibayangi sesal yang tak sudah

Em Am
Renung ke langit sepi tiada purnama
D G B
Di dalam kelam terlihat bayangku sendiri
C Am
Terpaku membisu tanpa suara dan segala
B Em
Apa petanda...apa rahsia

Chorus:

D G
Oh Tuhanku Yang Maha Esa
D B
Maha Pengasih Maha Pemurah
C
Andainya malam yang begini
D B
Memberi pengertian untukku
Em
Mencari hidayahmu...
C D
Maka kutadahkan setulus
G C
Pengampunan dan pengharapan
Am B Em
Untuk aku menebus dosa-dosa semalam
Am D
Cukup setakat ini...aku merasa
G C
Terasing terhukum dalam sengsara
Am B
Balasan dari kehancuran
Em
Yang aku ciptakan

Am
Dan kini aku mengerti
D G
Antara dosa pahala
C
Yang mana lebih utama
Am B C - B Em
Dalam meniti kehidupan dan hari kematian .. ohhhhh

Em Am D G B C Am B Em

Ulang Chorus


Em C
Andai malam ini satu peringatan
B Em
Bersyukurku pada Illahi
Em C
Andai malam ini satu kesudahan
Am B C
Ku pintakan... satu pengaduan
B
Untuk aku mengucapkan kalimah
Em- C -B-Em
Terakhir...

Komen Aku:
First sekali memang aku tak teringat langsung pun akan kumpulan K'rabat nih... cuma ada kawan aku yang remindkan semula pasal lagu dan kumpulan nih... abang dia guitaris group K'rabat nih.... bila dengar balik lagu nih... memang familiar laa.. sampai aku boleh follow pulak lagu nih tanpa membaca liriknya... meaning.. aku sebenarnya ingat lagu nih... just aku dah lupa langsung and tak teringat pasal lagu nih... Kumpulan K'rabat nih yang sebelumnya... nama group diorang Wicitra... yang famous amos dengan lagu Mira Edora... time tu aku maybe baru dahjahanam (Darjah Enam).... punyer la famous lagu tu sampai ada filem di buat based on lagu Mira Edora nih... tak silap aku isteri Tengku Abdullah (Julia Rais) yang berlakon... okay-okay... aper la aku meleret nih... pasal lagu nih... chord yang aku carik nih... tak sama dengan tune lagu original... pasalnya... aku tak larat nak follow tune lagu asal tu... agak tinggi la jugak... satu lagi... guna standard tuning guitar... aku still tak dapat2 lagu nih start dengan chord aper... tu yang aku start dengan Em... sonang sikit aku nak bawak part chorus tu.... satu lagi... yang aku tertarik sangat... pasal lirik dan mesej yang nak di sampaikan.... lu orang ada telinga... lu dengar... lu orang ada muka... lu cuci... lu orang ada mulut.. lu jaga.. lu orang ada otak... lu pikirla sendiri....

2 comments:

nurkaseh said...

..." aku sebenarnya ingat lagu nih... just aku dah lupa langsung and tak teringat pasal lagu nih..." ...

aiya enchik, macam mana boleh dapat BM A1 ni masa SPM dlu..manyak konpius la..hehehe

wahh..penyokong nabil gak ker?..huhu

Evildead_78 @ Setanmati said...

aloooo... eden memang tak dapek BM A1... sobab itu eden tulis macam nih... tapi tak ngapo... eden toraiiiii.....